top of page

Ontdek de magie van het eiland - Waar de tijd stil lijkt te staan

IMG_2264.HEIC

Het eiland

Laat jezelf onderdompelen in de rust van ons domein aar Het Eiland een plek van tijdloze rust vormt. Laat jezelf betoveren door het weidse zicht op de vijver, met het majestueuze kasteel op de achtergrond.

 

Op Het Eiland kun je helemaal tot rust komen, herbronnen en mediteren. Begin je ochtend met verkwikkende yoga-oefeningen bij een adembenemende zonsopgang, gehuld in een betoverende nevel boven het kalme water.

Bij ons kun je jezelf zijn, want we geloven dat echte schoonheid ligt in het omarmen van jouw ware zelf

Bij ons mag je zonder masker verschijnen. Hier creëren we een omgeving waarin je jezelf kunt zijn en waar dat juist wordt gewaardeerd.

Kasteeldomein de Blondel de Beauregard

Het oorspronkelijke kasteel, samen met de bijbehorende kapel, werd voor het eerst vermeld in 1545, maar er zijn geen resten van overgebleven. Het huidige kasteel en landgoed werden voor het eerst gezien op een plan uit 1762. Vanaf het midden van de 18e eeuw werd het landgoed eigendom van de baronnen Partz Devenish, die verantwoordelijk waren voor de bouw van het kasteel.

 

Later, via huwelijken, kwam het domein in handen van de baronnen van Blondel de Beauregard, die het tot 1919 bewoonden. In de 19e eeuw brachten zij verschillende aanpassingen aan het kasteel aan, waaronder de toevoeging van de huidige feestzaal, die oorspronkelijk dienstdeed als orangerie.

In 1919 werd het kasteel gekocht door een landbouwer, Jan Poelaert, die het als pachthof verhuurde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog fungeerde het kasteel tijdelijk als verblijfplaats voor soldaten en later, tussen september 1944 en augustus 1945, als toevluchtsoord voor Nederlandse vluchtelingen uit Opheusden die het oorlogsgeweld ontvluchtten. Na de oorlog kreeg het landgoed zijn huidige bestemming als recreatiedomein met een visvijver, verblijfspark, restaurant en feestzalen. Het kasteel zelf staat al enige tijd leeg.

In de zomer van 2015 vond er een kleine brand plaats in het kasteel, waarbij een kamer volledig uitbrandde, maar de schade aan het gebouw bleef beperkt. Deze brand werd veroorzaakt door enkele spelende kinderen, volgens ooggetuigenverslagen. In 2018 werd de Nederlandse eigenaars door de rechtbank opgedragen om het kasteel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Op 31 januari 2020 woedde er een zware brand in het kasteel.

IMG_2254.HEIC
IMG_2394.HEIC

Ontdek onze betoverende visvijver voor jong en oud!

Beleef een onvergetelijke viservaring op ons domein en kom jouw eigen avontuur vangen in onze visvijver. 

Laat de alledaagse zorgen achter je en kom genieten van een onvergetelijke vistrip. Of je nu een doorgewinterde visser bent of net begint aan je visser's reis, onze visvijver biedt de perfecte setting om samen met familie en vrienden bijzondere momenten te creëren.

Meer informatie alsook het visreglement vind je:

bottom of page